Založ si blog

Život mladého poľnohospodára na výške (ČR edition) vol.3

Čauteee, to som zase ja Pepi, ďalších niekoľko dní strávených na výške, pribudli hlavne vedomosti -či už tie dôležitejšie, no aj tie menej dôležité. Nevadí, život nemôže byť jednoduchý, keby je jednoduchý tak je nudný!

Zase mesiac! Och, zase som mesiac nemal čas sadnúť za počítať a napísať blog. Prepáčte, no skĺbiť školu a prácu je tak náročné. Všetko čo môže sa kazí, nefunguje, a po vyriešení jedného problému sa objavia ďalšie tri….

Za mnou 10 týždňov a už poznám prvé termíny skúšok na škole. Ďalší spolužiaci odišli a naše rady sa znova zmenšili. Postupne aj profesori priťahujú kohútiky náročnosti a ukazuje sa to, kto sa učí a kto nie.

Nevadí, mne zatiaľ ide karta, úžasné spolužiačky, víkend u jednej z nich je pre mňa zážitok na zvyšok života. Krásny súlad ľudí a zvierat, obzvlášť keď ja som sa bál hovädzieho dobytka ako čert kríža 😀 Samozrejme sme sa učili spolu na test, a zvládol som ho parádne, 8/10 bodov.

Dobre ale samochvály stačí, ideme k niečomu inému čo ma trápi.

Ako mladý rozhľadený človek, dívam sa okolo seba a vo voľnom čase pozerám aj Reportérov ČT…. jeden príspevok ma viac zaujal…. Bol o krachu nemenovanej firmy. To meno mi vrazilo do očí. Ouch, a do ****. Tá firma je väčšinový majiteľ družstva kde pracujem….. No paráda, toľké hektáre a všetko bude každú chvíľu v reštrukturalizácii… Kam speje naše poľnohospodárstvo? Pár týždňov dozadu sme ešte vozili plné vleky cukrovej repy na kopu, aby sa mohla naložiť a odviezť do cukrovaru…. Koľké kamióny odišli do Mlynu s perfektnou pšenicou ktorá mala dokonalé potravinárske hodnoty. Jojo, veď všetko dokážeme doviezť na tirákoch zo zahraničia, ale koľko to bude stáť??? A nie je to len o cene, uvedomujete si o koľko väčšiu to bude mať uhlíkovú stopu??? A to už zrazu nikomu nevadí….. Začínam mať pocit, že ide o systematickú likvidáciu slovenského poľnohospodárstva…. Postupne , družstvo po družstve položiť na kolená a nakoniec aby to schátralo……

Takto to necháme dospieť? Dosť čo na výplaty sme už v lete čakali do konca mesiaca…. fixný termín výplaty? snívajte…. Január február? 2 mesiace sme robili zadarmo, peniaze prišli až na konci marca….. viete si predstaviť že to sa dialo ľudom s rodinami a podobne…. viete si predstaviť že váš manžel by 2 mesiace nedoniesol ani 1 cent? nepredstaviteľné…. ale tak toto je realita Slovenského poľnohospodárstva. A vy ešte nadávate na traktory ktoré zavadzajú na ceste, smrdia, prášia, spomaľujú, špinia cestu…… viete čo všetko tí ľudia musia znášať? a mnoho ľudí im ešte pridáva, nakričia na nás, vybrzdia nás, vytrúbia a majú nás za zlých a debilov.

Ámen….. nervy dochádzajú.

S obrovskou pokorou v srdci a hlavou sklonenou k tej vzácnej zemi váš Pepi

Život mladého poľnohospodára na výške (ČR edition) vol.2

22.10.2021

Čauteee, to som zase ja Pepi, ďalších niekoľko dní strávených na výške, pribudli hlavne vedomosti -či už tie dôležitejšie, no aj tie menej dôležité. Nevadí, život nemôže byť jednoduchý, keby je jednoduchý tak je nudný! Posledný blog som písal 3.10., takže skoro 3 týždne dozadu. Skutočne sa ospravedlňujem za menšiu aktivitu no skutočne popri škole je všetko tak [...]

Život mladého poľnohospodára na výške (ČR edition) vol.1

03.10.2021

Čauteee, to som zase ja Pepi, ďalších niekoľko dní strávených na výške, pribudli hlavne vedomosti -či už tie dôležitejšie, no aj tie menej dôležité. Nevadí, život nemôže byť jednoduchý, keby je jednoduchý tak je nudný! Sám so zvedavý aký ohlas budú mať tieto viac školské blogy, práca sa aktuálne odsúva na vedľajšiu koľaj, no aj počas akademického roka [...]

Život mladého človeka v poľnohospodárstve?

02.10.2021

Čauteee, to som zase ja Pepi, ďalších niekoľko dní strávených v práci, pribudli zážitky-či už tie krajšie, no aj tie horšie. Nevadí, život nemôže byť jednoduchý, keby je jednoduchý tak je nudný! Po dlhej odmlke sa znova hlásim. Ubehli viac ako 2 týždne, ja v túto chvíľu sedím na internáte, a pripravujem sa na začiatok vysokej školy. Hlava plná, a retrospektívne [...]

Filip Kuffa

Výbor neprijal uznesenie k preletu vrtuľníka s Kuffom nad národným parkom

16.04.2024 14:57

Kuffa mal helikoptérou letieť bez povolenia ponad najprísnejšie chránené územia Malej Fatry, čím sa mali ohroziť napríklad hniezdiace vzácne vtáky.

ČR SR politika premiér Fico návšteva prvá

Prieskum: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov

16.04.2024 14:15

Opačný názor má 17 percent populácie.

mobil, sledovanie, telekomunikácie

Špionážnym softvérom Pegasus mala bývalá poľská vláda sledovať vyše 500 ľudí

16.04.2024 13:36

Nová poľská koaličná vláda obvinila predchádzajúcu vládu strany PiS, že systém Pegasus použila na sledovanie osôb spojených s vtedajšou opozíciou.

Ľubica Rošková, súd Pezinok,

Exposlankyňa Smeru Rošková je vinná v kauze agrodotácií

16.04.2024 13:27

Zároveň je povinná uhradiť spôsobenú škodu vo výške viac ako 150-tisíc eur.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 11487x
Priemerná čítanosť článkov: 1276x

Autor blogu